GURURUM5
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

biber turşusu

Aşağa gitmek

biber turşusu Empty biber turşusu

Mesaj tarafından volkan Paz Ocak 18, 2009 3:17 pm

Malzemeler
Biber, tuz, sarımsak


Yemeğin Tarifi

Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır.
Turşu
olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde
iken rengi koyu yeşil olmayan. en iyisi yeşil-sarı renkte olan
biberleri seçin. Ezik ve çürük olanları ayıklayın. Turşunun
hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir.
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. Tartıyla
yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden
hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır.
Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği. tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır. Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.
volkan
volkan
MODARATÖR
MODARATÖR

Erkek
Mesaj Sayısı : 434
Yaş : 29
Nerden : almanya/berlin/neukölln
İş/Hobiler : öğrenci
Lakap : volkan_arda
İsim : wulkaan
Eğitim : Lise
Ruh Halim : biber turşusu Neseli10
Dikkat : <marquee><font color="red"><strong>Dikkat: GuRuRuM5 FoRuM BaĞıMLILIK YaPaBiLiR...!! Smile</strong></font> </marquee>
İfadeniz : biber turşusu Mir16
Uyarı Çubuğu :
biber turşusu Left_bar_bleue0 / 1000 / 100biber turşusu Right_bar_bleue

Takım : biber turşusu Fenerb10
Kayıt tarihi : 14/12/08

http://www.sevgilipeygamberimhzmuhammed.tr.gg

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz