biber turşusu
GURURUM5 :: GENEL BİLGİLER :: YEMEK TARİFLERİ :: TURŞULAR
1 sayfadaki 1 sayfası
biber turşusu
Malzemeler
Biber, tuz, sarımsak
Yemeğin Tarifi
Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır. Turşu
olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde
iken rengi koyu yeşil olmayan. en iyisi yeşil-sarı renkte olan
biberleri seçin. Ezik ve çürük olanları ayıklayın. Turşunun
hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir.
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. Tartıyla
yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden
hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır. Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği. tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır. Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.
Biber, tuz, sarımsak
Yemeğin Tarifi
Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır. Turşu
olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde
iken rengi koyu yeşil olmayan. en iyisi yeşil-sarı renkte olan
biberleri seçin. Ezik ve çürük olanları ayıklayın. Turşunun
hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir.
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. Tartıyla
yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden
hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır. Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği. tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır. Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.
volkan-
Mesaj Sayısı : 434
Yaş : 29
Nerden : almanya/berlin/neukölln
İş/Hobiler : öğrenci
Lakap : volkan_arda
İsim : wulkaan
Eğitim : Lise
Ruh Halim :
Dikkat : <marquee><font color="red"><strong>Dikkat: GuRuRuM5 FoRuM BaĞıMLILIK YaPaBiLiR...!! </strong></font> </marquee>
İfadeniz :
Uyarı Çubuğu :
Takım :
Kayıt tarihi : 14/12/08
GURURUM5 :: GENEL BİLGİLER :: YEMEK TARİFLERİ :: TURŞULAR
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz