GURURUM5
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kelek turşusu

Aşağa gitmek

kelek turşusu Empty kelek turşusu

Mesaj tarafından volkan Paz Ocak 18, 2009 3:17 pm

Malzemeler
Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker


Yemeğin Tarifi

Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla
çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı
gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın.
Kelekleri
turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz,
dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin.
Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın. 18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.
volkan
volkan
MODARATÖR
MODARATÖR

Erkek
Mesaj Sayısı : 434
Yaş : 29
Nerden : almanya/berlin/neukölln
İş/Hobiler : öğrenci
Lakap : volkan_arda
İsim : wulkaan
Eğitim : Lise
Ruh Halim : kelek turşusu Neseli10
Dikkat : <marquee><font color="red"><strong>Dikkat: GuRuRuM5 FoRuM BaĞıMLILIK YaPaBiLiR...!! Smile</strong></font> </marquee>
İfadeniz : kelek turşusu Mir16
Uyarı Çubuğu :
kelek turşusu Left_bar_bleue0 / 1000 / 100kelek turşusu Right_bar_bleue

Takım : kelek turşusu Fenerb10
Kayıt tarihi : 14/12/08

http://www.sevgilipeygamberimhzmuhammed.tr.gg

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz