kelek turşusu
GURURUM5 :: GENEL BİLGİLER :: YEMEK TARİFLERİ :: TURŞULAR
1 sayfadaki 1 sayfası
kelek turşusu
Malzemeler
Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker
Yemeğin Tarifi
Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla
çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı
gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın. Kelekleri
turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz,
dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin. Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın. 18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.
Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker
Yemeğin Tarifi
Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla
çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı
gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın. Kelekleri
turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz,
dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin. Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın. 18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.
volkan-
Mesaj Sayısı : 434
Yaş : 29
Nerden : almanya/berlin/neukölln
İş/Hobiler : öğrenci
Lakap : volkan_arda
İsim : wulkaan
Eğitim : Lise
Ruh Halim :
Dikkat : <marquee><font color="red"><strong>Dikkat: GuRuRuM5 FoRuM BaĞıMLILIK YaPaBiLiR...!! </strong></font> </marquee>
İfadeniz :
Uyarı Çubuğu :
Takım :
Kayıt tarihi : 14/12/08
GURURUM5 :: GENEL BİLGİLER :: YEMEK TARİFLERİ :: TURŞULAR
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz