GURURUM5
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KESTANE ŞEKERİ

Aşağa gitmek

KESTANE ŞEKERİ Empty KESTANE ŞEKERİ

Mesaj tarafından Admin Perş. Ara. 18, 2008 9:42 pm

KESTANE ŞEKERİ Resimgoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=177677&RESIMISIM=2333333333333

Kestane Şekeri


Kestanenin dış kabukları bıçakla kesilerek atılır ,
ince iç kabuğu da sıcak suyun içerisinde yumuşatılarak
soyulur .Kabuklarından ayrılan bu kestaneler 4 ‘ lü veya
5 ‘li olarak ince tülbentlere sarılarak tülbent düğümlenir ,
başka bir kazanda şeker ve su karışımı
(1 kilo şekere yarım kilo su )130 derece sıcaklıkta
kaynatılarak revak elde edilir.Hazırlanan revak
kestanelerin üzerine dökülerek yavaş ateşte iki
saat kadar kaynatılır kaynama sırasında üzerine
şeker dökülür revağın koyuluk derecesi sürekli
kontrol edilir ,kaynamanın bitiminde kestane
şekeri bir gün soğumaya bırakılır.
Admin
Admin
ADMİN
ADMİN

Kadın
Mesaj Sayısı : 657
Yaş : 51
Nerden : izmir
İş/Hobiler : EV HANIMI
Ülke : KESTANE ŞEKERİ U21010
İsim : DİLEK
Eğitim : İlkokul
Ruh Halim : KESTANE ŞEKERİ Huysuz10
Dikkat : <marquee><font color=\"red\"><strong>Dikkat: GuRuRuM5 FoRuM BaĞıMLILIK YaPaBiLiR...!! Smile</strong></font> </marquee>
İfadeniz : KESTANE ŞEKERİ Mir19
Uyarı Çubuğu :
KESTANE ŞEKERİ Left_bar_bleue0 / 1000 / 100KESTANE ŞEKERİ Right_bar_bleue

Takım : KESTANE ŞEKERİ Fenerb10
Kayıt tarihi : 12/12/08

http://gururum5.eniyiforum.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz