GURURUM5
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Börek Çorbası

Aşağa gitmek

Börek Çorbası Empty Börek Çorbası

Mesaj tarafından Ahmettt Paz Ocak 11, 2009 1:55 pm

MALZEMELER
250 gr az yağlı kıyma
500 gr kemikli et
2 su bardağı un
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Ahmettt
ÜYE
ÜYE

Erkek
Mesaj Sayısı : 236
Yaş : 31
İsim : ???
Dikkat : <marquee><font color="red"><strong>Dikkat: GuRuRuM5 FoRuM BaĞıMLILIK YaPaBiLiR...!! Smile</strong></font> </marquee>
Uyarı Çubuğu :
Börek Çorbası Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Börek Çorbası Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 09/01/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz