aşçı salatası
GURURUM5 :: GENEL BİLGİLER :: YEMEK TARİFLERİ :: SALATALAR
1 sayfadaki 1 sayfası
aşçı salatası
Malzemeler
1 adet Amerikan kıvırcığı veya normal kıvırcık
2 adet kabuğu soyulmuş, ince yassı kıyım domates
1 adet soyulmuş salatalık (dörde,uzunlamasına kesilmiş, yassı kıyım)
4 adet isteğe göre acı veya tatlı sivribiber (tohumu alınmış)
8 adet yeşil soğan, (beyazı yeşili bir arada, yassı kıyılmış)
Yarım bağ dereotu, ince kıyım
Sosu için:
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
Yeterince tuz
Yemeğin Tarifi
Önceden yıkanmış, sudan arıtılmış Amerikan kıvırcığını veya normal kıvırcığı dörde bölüp gayet ince, piyaz kıyımı kıyın.
2
adet domatesi dörde bölüp ince kıyın. Salatalığı dörde bölüp ince ince
kıyın. Sivri biberi, yeşil soğanı ve dere otunu ince ince kıyarak
hepsini birlikte derin bir salata kabına koyun.
Sosun yapılışı Limon
suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu bir kaba koyup, çırpma teliyle iyice
çırpıp salatanın üzerine dökün. Salatayı iki elinizle iyice harmanlayıp
sosun her yere işlemesine özen gösterin. Salatanız servise hazırdır.
Püf
noktası: Aşçılar arasında çok meşhur olan bu salatanın en önemli
özelliği malzemenin çok iyi karıştırılması ve salatanın lezzetinin
böylelikle iyi çıkmasıdır.
noktası: Aşçılar arasında çok meşhur olan bu salatanın en önemli
özelliği malzemenin çok iyi karıştırılması ve salatanın lezzetinin
böylelikle iyi çıkmasıdır.
volkan-
Mesaj Sayısı : 434
Yaş : 30
Nerden : almanya/berlin/neukölln
İş/Hobiler : öğrenci
Lakap : volkan_arda
İsim : wulkaan
Eğitim : Lise
Ruh Halim :
Dikkat : <marquee><font color="red"><strong>Dikkat: GuRuRuM5 FoRuM BaĞıMLILIK YaPaBiLiR...!! </strong></font> </marquee>
İfadeniz :
Uyarı Çubuğu :
Takım :
Kayıt tarihi : 14/12/08
GURURUM5 :: GENEL BİLGİLER :: YEMEK TARİFLERİ :: SALATALAR
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz