lahana turşusu
GURURUM5 :: GENEL BİLGİLER :: YEMEK TARİFLERİ :: TURŞULAR
1 sayfadaki 1 sayfası
lahana turşusu
Malzemeler
Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut
Yemeğin Tarifi
Turşuluk olarak küçük, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır.
Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler en az dörde
bölünür veya çok iri olarak doğranır. Bir kaç yerinden bıçak sokularak
delinir. Turşu kabına yerleştirilmeleri sırasında sarımsak, sivri
biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut
ilave edilebilir. Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine
göre değişir. Üzerine
lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6
tuzlu salamura ile doldurulur. Lahanadaki şeker miktarı yeterli
olduğundan, şeker ilavesi gerekmez. Turşunun
yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte,
beyaz rengin sarı-beyaza dönmesi,lahana yapraklanının kırılma
özelliğini yitirerek,esnekiik kazanmasıyla anlaşılır. Lahana turşusunun tuz oranı, diğer turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir. Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir:Lahana,
daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur. Bu şekilde turşunun
erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da
değerlendirilmiş olur. Kullanılacak turşu suyunun üzerinde maya zarı
olmamalıdır.
Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut
Yemeğin Tarifi
Turşuluk olarak küçük, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır.
Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler en az dörde
bölünür veya çok iri olarak doğranır. Bir kaç yerinden bıçak sokularak
delinir. Turşu kabına yerleştirilmeleri sırasında sarımsak, sivri
biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut
ilave edilebilir. Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine
göre değişir. Üzerine
lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6
tuzlu salamura ile doldurulur. Lahanadaki şeker miktarı yeterli
olduğundan, şeker ilavesi gerekmez. Turşunun
yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte,
beyaz rengin sarı-beyaza dönmesi,lahana yapraklanının kırılma
özelliğini yitirerek,esnekiik kazanmasıyla anlaşılır. Lahana turşusunun tuz oranı, diğer turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir. Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir:Lahana,
daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur. Bu şekilde turşunun
erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da
değerlendirilmiş olur. Kullanılacak turşu suyunun üzerinde maya zarı
olmamalıdır.
volkan-
Mesaj Sayısı : 434
Yaş : 29
Nerden : almanya/berlin/neukölln
İş/Hobiler : öğrenci
Lakap : volkan_arda
İsim : wulkaan
Eğitim : Lise
Ruh Halim :
Dikkat : <marquee><font color="red"><strong>Dikkat: GuRuRuM5 FoRuM BaĞıMLILIK YaPaBiLiR...!! </strong></font> </marquee>
İfadeniz :
Uyarı Çubuğu :
Takım :
Kayıt tarihi : 14/12/08
GURURUM5 :: GENEL BİLGİLER :: YEMEK TARİFLERİ :: TURŞULAR
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz